La Serra d'en Galceran

La Serra d'en Galceran
La Serra d'en Galceran

Festes/Fiestas

Les festes populars de la Serra d'En Galceran comencen al mes de gener amb les celebracions de Sant Antoni als tres nuclis poblacionals, la Serra, els Ivarsos i els Rossildos. En honor al Sant es fa la benedicció de la cavalleria i els animals, es reparteixen les "coquetes de Sant Antoni" a la Serra i els Rossildos, i el rotllo als Ivarsos. A més són típiques també les fogueres en honor al patró dels animals.


Las fiestas populares de Sierra Engarcerán empiezan en el mes de enero con la celebración de San Antonio en los tres núcleos poblacionales, Sierra Engarcerán, Ibarsos y Rosildos. En honor al Santo se bendice a la caballería y los animales, se reparten las "coquetes de Sant Antoni" en Sierra Engarcerán y Rosildos, y el rollo a Ibarsos. Además son típicas también las hogueras en honor al patrón de los animales.


Celebració de Sant Antoni

Passat el fred i amb l'arribada del bon temps se celebra, el primer cap de setmana de maig, la festivitat de la Santa Creu amb la romeria a l'ermita de Sant Miquel. També l'últim diumenge de setembre es torna a repetir aquesta tradició d'anar en romeria.


Pasado el frío y con la llegada del buen tiempo se celebra, el primer fin de semana de mayo, la festividad de la Santa Cruz con la romería a la ermita de San Miguel. También el último domingo de septiembre se vuelve a repetir esta tradición de ir en romería.


Rotllos de Sant MiquelRomeria a l'Ermita
Les festes patronals tenen lloc en dates diferents a cadascuna de les poblacions, fet que ajuda a l'enriquiment del calendari festiu.
Comencen als Ivarsos el segon cap de setmana de maig en honor a la Mare de Déu dels Desamparats. Continuen als Rossildos l'últim cap de setmana de juny, i estan dedicades a Sant Cristòfol i conclouen a la Serra la setmana del 24 d'agost en honor a Sant Bartomeu.


Las fiestas patronales tienen lugar en fechas diferentes en cada una de las poblaciones, hecho que ayuda al enriquecimiento del calendario festivo.

Empiezan en Ibarsos el segundo fin de semana de mayo en honor a la Virgen de los Desamparados. Continúan en Rosildos el último fin de semana de junio, y están dedicadas a San Cristóbal y concluyen en Sierra Engarcerán la semana del 24 de agosto en honor a San Bartolomé.


Els programes festius compaginen, tal i com sol ser típic als pobles de la província, els actes religiosos amb els pagans. Exhibicions taurines, danses tradicionals, misses, campionats esportius, o balls amb orquestra constitueixen el gros de les programacions.

Per tant, la Serra d'En Galceran i els seus dos nuclis de població gaudeixen d'una ampla tradició i riquesa festiva, cultura i folklòrica.

Los programas festivos compaginan, tal y como suele ser típico en los pueblos de la provincia, los actos religiosos con los paganos. Exhibiciones taurinas, danzas tradicionales, misas, campeonatos deportivos, o bailes con orquesta constituyen el grueso de las programaciones.
Por lo tanto, Sierra Engarcerán y sus dos núcleos de población disfrutan de una amplia tradición y riqueza festiva, cultura y folclórica.Per a més informació podeu consultar el blog dedicat a la memòria documental i fotogràfica de La Serra d'en Galceran on es pot saber l'història del terme i de les seues festes.Para más información podéis consultar el blog dedicado a la memoria documental y fotográfica de Sierra Engarcerán donde se puede saber la historia del término y de sus fiestas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada